Slider

Bemutatkozás

A Dr. Kovács Kond Ügyvédi Iroda gyakorlati, tapasztalt és egyedülálló kínálatot nyújt hazai és külföldi ügyfelek számára integrált nemzeti és nemzetközi jogi tanácsadással, amely alkalmazkodik az állandóan változó üzleti világhoz mind Magyarországon, mind világszerte.

Az Ügyvédi Irodát dr. Kovács Kond alapította 2007-ben. A Dr. Kovács Kond Ügyvédi Iroda a Budapesti Ügyvédi Kamaránál került bejegyzésre. A Partnerek munkáját, illetve az Ügyfelek igényeinek magas szintű kielégítését számos külföldi ügyvéd partner, ügyvédjelöltek, továbbá egy titkárságvezető, valamint szakmai gyakorlaton résztvevő egyetemisták segítik. A Dr. Kovács Kond Ügyvédi Iroda Budán, Pasarét csendes környezetében található.

Dr. Kovács Kond Ügyvéd

Európa Jogi Szakjogász, C. Egyetemi Docens

1994-ben végeztem a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán Szemere Bertalan díjjal. Ezután a Nijmegeni (Hollandia) Egyetemen ösztöndíjasként angol cégjogot hallgattam, majd 1997-ben tettem sikeres jogi szakvizsgát és lettem a Budapesti Ügyvédi Kamara tagja. 2006-ban Európai Jogi Szakjogász másoddiplomát szereztem a Pécsi Jannus Pannonius Egyetemen, 2011-ben pedig címzetes egyetemi docensi kinevezést kaptam a Gödöllői Szent István Egyetemen. 2013 óta cenzorként veszek részt az Igazságügyi Minisztérium Jogi Szakvizsga Bizottságában.

Szakterületem a polgári jogon belül a cégjog, kötelmi jog, ingatlanjog, munkajog, agrárjog és családjog. Számos magyar és nemzetközi céget képviselek a mindennapos munkajogi kérdésektől a magyar és angol nyelvű szerződések készítésétől a peres eljárásokig.

Az agrárjog területén a Dr. Kovács Kond Ügyvédi Iroda Ügyfele az egyik vezető multinacionális cég és egy országos hatáskörű szerv is. Hosszú évek óta rendelkezünk Ügyféllel a nemzetközi és hazai szállítmányozás, fuvarozás területén is. Ügyfeleink részére napi szinten készítünk, ellenőrzünk szerződéseket és egyéb okiratokat is.

Publikációk:
Polgári Peres Eljárás Iratmintatára (Könyv és CD), Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó 2000
Az ügyvezetői felelősség kézikönyve, WEKA Szakkiadó Kft 1999